DÜNYA YAPAY ZEKAYLA YENİ BİR DÖNÜŞÜME GİRİYOR

DÜNYA YAPAY ZEKAYLA YENİ BİR DÖNÜŞÜME GİRİYOR
Yayınlama: 06.11.2024
Düzenleme: 06.11.2024 12:52
A+
A-

Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yapay Zekanın Yükselişi ve Geleceğin Meslekleri”  adlı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, İş İnsanı, Araştırmacı, Yazar, Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

“Yapay Zeka Dünyanın En önemli Konularından Biri”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, oldukça güncel bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek yapay zekanın dünyanın en önemli konularından biri olduğuna dikkat çekti. İnsanların yapay zekanın meslekleri nasıl etkileyeceği noktasında merak içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Öztürk, programın faydalı olacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Klasik Meslekler Önemini Yitirecek

Programın davetli konuşmacısı Taşkın Koçak, yapay zekayı anlamanın ve bu alana yatırım yapmanın önemini dile getirerek sözlerine başladı. Yapay zeka uygulamalarını makine öğrenmesi ve derin öğrenme şeklinde açıklayan Taşkın Koçak, dar, geniş ve süper olarak yapay zeka türlerini sıraladı. 2035 yılında yapay süper zeka teknolojisinin ortaya çıkacağına işaret eden Koçak, bu süreçte klasik meslek sahiplerinin iş bulamayacağını ve yeni mesleklerin ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulundu.

“Yapay Zeka Kod Yazabiliyor, Üretim Yapabiliyor”

Disiplinler arası bilgiyle donatılan yapay zekanın kod yazabildiğinin ve üretim yapabildiğinin altını çizen Taşkın Koçak, Goldman Sachs’ın öngörüsüne göre 2030 yılına kadar 300 milyon kişinin işini kaybedebileceğini sözlerine ekledi.

Yapay Zeka Destekli Yeni Meslekler

Yapay zekanın tarihsel gelişimiyle sunumuna devam eden Taşkın Koçak; “Yapay Zeka ve Yazılım Mühendisliği, Üretken Yapay Zeka İstem Mühendisliği, Veri Mühendisi, Veri Bilimci, Veri Analisti, Siber Güvenlik Uzmanı, Blockchain Uzmanı, Metaverse Yazılımcıları, Mimarları, Uzmanları, E-Ticaret, Otonom Araç Yazılım Geliştiricisi, Nesnelerin İnterneti, Süper Bilgisayar Sistem Mühendisi, Kuantum Bilgisayarı ve İnterneti Uzmanı, Robotik Mühendisi ile Enerji Depolama ve Batarya Teknolojisi Uzmanı” gibi yapay zeka destekli geleceğin mesleklerinden örnekler vererek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: Haber merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.